Wystawy

ZALOGUJ

ZGŁOŚ PSA NA WYSTAWĘ

28 sierpnia 2019

Zaczynamy prężnie, z pasją i energią

"Nic dwa razy się nie zdarza (...) Żaden dzień się nie powtórzy" pisała nasza wielka narodowa pisarka Wiesława Szymborska w jednym ze swoich dzieł. W jej słowach jest wiele prawdy. Nasza historia zaczyna się właśnie dziś. Z wielką przyjemnością informujemy, iż działalność rozpoczęło stowarzyszenie Verein Terrier und Schäferhund Freunde im IHV e.V. czyli po polsku Związek Przyjaciół Terriera i Owczarka Niemieckiego w IHV e.V. Jako, iż wszyscy członkowie nie wyobrażają sobie życia bez naszych czworonożnych braci mniejszych, z miłością i wielką pasją rozpoczynamy swoją działalność w zakresie szerzenia zdrowej kynologii i hodowli psa rasowego. Większość z nas to doświadczeni hodowcy i właściciele psów rasowych (nie tylko owczarków niemieckich i biewerów- wszystkich ras uznawanych przez FCI), ale także ludzie z pasją, miłością i energią do działania i kształtowania historii. A pod okiem szanowanej i docenianej na całym świecie oraz naszych przyjaciół organizacji IHV e.V. jesteśmy pewni, że rozpoczęliśmy drogę w dobrym kierunku.